Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Korra legendája (a folytatás!!! =D)

2012.04.02 Híreket hoztam Korra Legendájáról! A Nickelodeon csatorna hivatalosan is megerősítette, hogy az új sorozat, The Legend of Korra (Korra Legendája), ami a népszerű Avatar: The Last Airbender folytatása lesz, 2011-ben fog debütálni. A sorozat az Avatar világában fog játszódni, és egy záró évadnak is lehet tekinteni.


 Ez a legenda 70 évvel Aangé után fog játszódni. A történet szerint Aang halála után egy új Avatar lép a színre. A szenvedélyes, lázadó és félelmet nem ismerő tinédzser lány, Korra, a Déli Víz Törzséből.

 A fiatal lányt útja az elemek elsajátításához a Köztársasági Városba vezeti - az Avatar világának epicentruma. A város a modern kor szimbólumának számít, tele füstös gyárakkal, és benépesítve az összes nép szülöttjével. Korra rájön, hogy a várost a bűnőzés és az idomítás elleni csoportok vezetik. Légidomár mesterét pedig megleli Aang fia, Tenzin személyében.
(ÉRDEKESSÉG: Aang levegőidomár tanára Gyatso volt, és Korra legendájában fia neve Tenzin. Tenzin Gyatso, a mostani, azaz 14. Dalai Láma. Ez csak az Avatar világának kidolgozottságára és a buddhizmussal való kapcsolatára emlékeztet.)

(forrás: lastairbenderfans.com)


Korra jobban nem is különbözhetne Aangtól, az előző Avatartól. Egy 17 éves lány a Déli Víz Törzséből, olyan forrófejű és heves, mint amilyen tehetséges. Amikor a Köztársasági Városba megy, a makacssága és türelmetlensége idomár tanulmányai útjába áll, de az elejétől fogva nyílvánvaló, hogy nagyságra született. Korra rengeetg új dolgot fedez fel a Köztársasági Városban - néhány csodáltos és néhány rémületes. Legyen szó idomár képességei bizonyításáról a Pro-idomár Arénában, szembeszállni a gengszterekkel vagy az anti-idomár mozgalommal, Korra megtanulja, hogy Avatarnak lenni rengeteg veszéllyel és felelősséggel jár. Mintha tininek lenni önmagában nem lenne elég nehéz!